RAČUNOVODSTVENA KONTROLA

Sastavni dio računovodstva koji se brine se o ispravnosti i pouzdanosti knjigovodstvenih podataka i informacija. Zadatak je usporediti i utvrditi razliku između onog što je planirano i onog što je ostvareno.

“Računovodstvena kontrola je aktivnost koja je neophodna poduzetniku kako bi ocijenio uspješnost  ostvarivanja plana i definiranih ciljeva. “

Računovodstvena kontrola provodi se kontrolom dokumenata, kontrolom ispravnosti utvrđenih obračuna i provedenih knjiženja, kao i kontrolom ispravnosti i točnosti izlaznih računovodstvenih informacija.

Nakon što se u postupku kontrole utvrdi odstupanje ostvarenih zadataka i ciljeva od onih definiranih u procesu planiranja, moguće je, kroz računovodstvenu analizu, pristupiti izradi korektivnih radnji kako bi se postigli željeni ciljevi. 

Uz kontrolu ostvarivanja ciljeva iz računovodstvenog planiranja, sama kontrola usmjerena je na kontrole ispravnosti i usklađenosti svih računovodstvenih evidencija i stavki kako bi poslovanje bilo u skladu s politikama društva, propisima donesenim od zakonodavca i ostalih interesnih regulatora u području rada poduzetnika.

Javite nam se

i osigurajte uspješnije poslovanje
Kontakt obrazac za uslugu

Istaknute usluge

footer logo
Kontakt

TENA BE d.o.o.

Francesca Tenchinija 2a, 10090 Zagreb Hrvatska
Tel: +38516406700 Mail: racunovodstvo@tenabe.hr

Dev, Design & Hosting Plavi Pixel d.o.o. © 2024 TENA BE d.o.o. | Sva prava pridržana.