Radno vrijeme radnika

Sadržaj

Radno vrijeme radnika

Vrijeme čitanja: min

Pojam radnog vremena

Radno vrijeme je vrijeme u kojem je radnik obvezan obavljati poslove, odnosno u kojem je spreman (raspoloživ) obavljati poslove prema uputama poslodavca, na mjestu gdje se njegovi poslovi obavljaju ili drugom mjestu koje odredi poslodavac.

Radnim vremenom ne smatra se vrijeme u kojem je radnik pripravan (vrijeme pripravnosti) odazvati se pozivu poslodavca za obavljanje poslova ako se pokaže takva potreba, pri čemu se radnik ne nalazi na mjestu na kojem se njegovi poslovi obavljaju niti na drugom mjestu koje je odredio poslodavac. Vrijeme pripravnosti i visina naknade uređuje se ugovorom o radu ili kolektivnim ugovorom.

Zaključno, vrijeme koje radnik provede obavljajući poslove po pozivu poslodavca smatra se radnim vremenom, neovisno o tome obavlja li ih u mjestu koje je odredio poslodavac ili u mjestu koje je odabrao radnik.

Koliko iznosi puno radno vrijeme?

Redovno puno radno vrijeme radnika ne može biti duže od 40 sati tjedno.

Kada promatramo radnika izuzeto od poslodavca, onda radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do 8 sati tjedno. Ovdje je potrebno istaknuti i dva vezana uvjeta, a to je da:

ukupni zbroj sati rada kod drugog poslodavca može biti maksimalno 180 sati godišnje,da radnik od poslodavaca s kojima ima već prethodno sklopljen ugovor o radu, pribavi pisanu suglasnost za rad kod drugog poslodavca.

Vezani članci

Tablica za obračun plaće

U svrhu izrade obračuna plaće nužno je odjelu obračuna plaće i kadrovske evidencije osigurati informacije o fondu sati rada pojedinog djelatnika. U tu svrhu koristili ste našu tablicu koju smo [...]
PROČITAJTE VIŠE
footer logo
Kontakt

TENA BE d.o.o.

Francesca Tenchinija 2a, 10090 Zagreb Hrvatska
Tel: +38516406700 Mail: racunovodstvo@tenabe.hr
Pomoćne poveznice
Politika kolačića

© . TENA BE d.o.o. Sva prava pridržana

Dev, Design & Hosting: Plavi Pixel d.o.o. 2024.